Przejdź do treści

Jak prowadzić zajęcia kulinarne dla osób z niepełnosprawnościami?

W czwartek, 16 września 2021 r. o godzinie 18.00 w formule online odbędzie się bezpłatne szkolenie zatytułowane „Zajęcia kulinarne – droga do samodzielności i niezależności uczniów z niepełnosprawnością intelektualną”.

Wydarzenie adresowane jest do wszystkich nauczycieli kształcenia specjalnego. Zajęcia poprowadzą Agnieszka Kręglicka oraz Zyta Czechowska, które będą rozmawiać:

– o przygotowaniu uczniów z niepełnosprawnościami do wejścia na chroniony lub otwarty rynek pracy i wzmacnianiu u nich postaw związanych z samodzielnością

– o przygotowaniu uczniów z niepełnosprawnością do pracy w kuchni w barze i restauracji

– o tym, jak skutecznie uczyć młodego człowieka z niepełnosprawnościami pracy w kuchni

– o zadaniach, które w związku z nauką osoby niepełnosprawnej stają przed szkołą i nauczycielami oraz przed pracodawcami, którzy chcieliby takie osoby zatrudnić.

Na webinarium obowiązują zapisy.

Link do rejestracji tutaj.

Sfinansowano przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018 – 2030.
Logo Narodowego Instytutu Wolności

Dodaj komentarz